петък, 17 август 2012 г.

DIY: Ексфолиант за устни/ видео



Здравейте, пърпъли!

Как се грижите за устните си? Използвате ли скраб? Не? А би трябвало. Грижата за тях е важна, колкото за всяка друга част от тялото ни. Ексфолирането им ще премахне мъртвите клетки и ще стимулира циркулацията. Разговаряйки с хората, те често поглеждат към устните, които  не бива да изглеждат сухи, неподдържани и непривлекателни.


Лятото използваме ярки нюанси червила, от които дефектите изпъкват още повече. Важна стъпка преди полагането на червилото е хубавата ексфолиация  и хидратирането след това. Може да използвате ексфолиращи продукти, специално предназначени за тази цел, или дори- четка за зъби, намокрена хавлия.

снимката е от интернет


 Ако решите да го сторите с четка за зъби- купете си съвсем обикновена, мека. Устните са доста деликатни. Може да добавите малко зехтин на върха й, и тогава нежно да разтъркате. Незабравяйте  хидратацията след това!






Може също, да си купите ексфолиант за устни. В Англия масово използват Lush. Предлагат няколко варианта, като цената в България, е около 15 лв. Но, ако и на Вас, Ви се струва излишна инвестиция, може да си направите домашен, с продукти от вкъщи. Обикновено за тази цел се използва кафе, морска сол или захар. 
 ...

Вариантът, който ще Ви покажа аз, съдържа: вазелин,  мед и захар, ако желаете, добавете също зехтин, алое вера или нещо за аромат, например ванилия, канела, шоколад на прах...
Как да си го приготвите ще видите в клипчето по- долу :-)




Линк за гледане във vbox7.com

Хубаво е бурканчето да не бъде много голямо, за да си правите ексфолиант по- често, или дори да си приготвяте доза за един път, ако ли не, преди използване го разбърквайте.

Ако имате въпроси- не се притеснявайте да ми пишете!



Усмихвайте се!
Поздрави, Ди






5 коментара:

  1. Направих си ексфолианта... чудесна работа върши ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че си доволна :-))

      Изтриване
    2. От къде бих могла да си закупя подобно бурканче и колко време би издържал ексфолианта?

      Изтриване
    3. От къде бих могла да си закупя подобно бурканче и колко време би издържал ексфолианта?

      Изтриване

Благодаря, че следите и коментирате в блога ми! Оценявам това! ♥