вторник, 29 октомври 2013 г.

DIY: Batgirl maskМного обичам да радвам малките си приятели. Една шест годишна госпожица, която по принцип е принцеса, иска да е batgirl този Halloween. Майка й се погрижи за костюма. Рокля с нарисувани прилепи в предната част, чиито очи светят при натискане на бутон. Проблема беше, че тя се чувстваше повече фея в него. Тогава дойде и моя ред да се включа. Бях решила да направя маска в допълнение. Прибрах се и запретнах ръкави.

Какво ще Ви е необходимо:

* картон или мека пластмаса
* черен плат
* черен ластик
* ножици
* маркер
* игла и конец
*нещо за украса ( в моя случай камъни)
* горещ силикон/ glue gun


Започнете с нарисуването на формата, в която искате да е маската. Аз реших да избягам малко от стандартния тип и я нарисувах във формата на прилеп. Мерих я по себе си, като я правих по- малка.

Използвах мека пластмаса, която ми е от кутия за обувки. Мисля, обаче, че ще стане по- лесно с картон. Ще бъде по- удобно при шиенето след това, тъй като иглата ще минава направо през картона.

След това, за да придобия по- ясна представа запълних с черен цвят и изрязах.Поставих готовия шаблон между плата и залепих с горещия пистолет, след което отново изрязах,
Започна се шиенето. Отне повече време, отколкото предполагах, тъй като го правих на  ръка. Минах два пъти, за да е по- здраво всичко. За мен беше трудно да пробивам пластмасата и конецът ми не е минавал през нея.

 Заших ластик, който при меренето, стягаше на моята обиколка. Така знаех, че ще пасне на нея.
Когато бях готова, реших да я украся, като я направя по- момичешка. Такава, каквато аз бих предпочела да я нося. В тон с костюма, който блести в златно и сребърно. украсих с камъни, които залепих отново с горещия пистолет.


 Маската беше изненада. Направих я на своя глава, без да казвам на никого. Когато я занесох, малката беше на училище. Тази, която я видя първа, беше майка й. Думите й бяха: 'Оо, колко е прекрасна. За мен ли е? И аз искам :-))'. Надявам се и на Вас да хареса и да я направите, ако не за себе си, за някой малчуган :)
Поздрави, Ди

3 коментара:

 1. Деница, оправи си дизайна на блога. Много е нечетивен и изглежда ужасно.
  Също така разгледай моралните си прнципи и внеси необходиите корекции и в тях.Разбра ли , мърло?

  ОтговорИзтриване
 2. хаха Добре дошла! Страшно си злобна, току що изкъпаната! И защо под Анонимен?! :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Изработката е много интересна! :) Поздрави за статията.

  ОтговорИзтриване

Благодаря, че следите и коментирате в блога ми! Оценявам това! ♥