неделя, 8 юли 2012 г.

Нещо черно...



Стремежът ни към сочните, червени устни и черните очи никога не е спирал. Класическа комбинация, излъчваща тотална женственост.  Днес, вдъхновена от Силва( която е прелестна в тази комбинация), искам най-накрая да публикувам тази статия и да я изкарам от черновите.
 
Реших да Ви покажа продуктите, които имам аз, и които използвам, когато искам нещо черно. Очната линия си е все така актуална. А окото придобива съвсем друг вид- дълбок и загадъчен...
 Това са: молив Radiant 01 pure black, очни линии Golden Rose, Chanel 10 noir black и Mac eye- liner gel blacktrack (снимка 1).

снимка 1


1. Radiant. Изключително съм доволна от този молив. Не е нито много твърд, нито прекалено мек. Лесен за нанасяне, наситен, черен цвят. В единия си край има smudger, гъбичка, с която да се разнесе за ефект "опушено око".  Аз го използвам също, за да подсиля черни сенки или за да направя по ясна граница( като например в Ден 4- синьо). Използвам него за водната линия( не ми дразни на очите) и във вътрешната страна на клепача. Поставен там прави оптическа измама и миглите изглеждат по- плътни.


снимка 2
снимка 3




















2.Golden Rose. Не я използвам много, признавам си. Имам я от толкова много време, а все още си е в същото перфектно състояние. Предвид цената( около 3,4 лв.) и качеството си е много добра. Идеалната очна линия за начинаещи. С твърд писец, който е много удобен. Доста течна, но съхне бързо.


снимка 4
снимка 5




















3.Chanel. За жалост, купувайки си тази очна линия си давате парите по-скоро за марката. Тази на Golden Rose е с по- наситено черно от нея. За да се постигне и при тази се иска повтаряне. Доста е течна( както може да видите от снимка 7), трябва да се остави да изсъхне първия слой и тогава да се повтори. Четката й е много удобна. Изключително заострена, за перфектни тънки линии. Не е за начинаещи. Определено количество излиза със завъртане на края й. Поставянето й не става директно върху клепача. Първо трябва да отстраните излишното количество на ръката си. Ще го използвате при следваща нужда от цвят.( май не обясних много разбираемо :д )


снимка 6
снимка 7




















4. Mac. Това за сега е фаворитът ми. Гел очна линия, с наситен черен цвят. Изключително икономична.  Много трайна. Не се размазва. Минус, ако може да се сметне за такъв, е неизползваемостта й във водната линия. Направих две линии за сравнение на цвета ( снимка 1).


снимка 9
снимка 8


















Не съм целяла право и хубаво нанасяне, по скоро по- дебела линия, за да придобиете представа за наситеността на цвета.

снимка 10
снимка 11




































За тези от Вас, на които не им се получава поставянето на очна линия има друг вариант. Брандът Mily Make up е направил залепваща се, с  различни цветове и форми. Повече може да научите тук.
снимката е от нета



Не мога да подмина и една снимка, на която попаднах. Та по този повод, очаквайте скоро и публикация за правилното нанасяне на очна линия. :-)

снимката е от нета

Усмихвайте се!

хохо Ди

1 коментар:

  1. Молива на Радиант отдавна съм му хвърлила око. Забелязала съм, че рускините много го използват :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че следите и коментирате в блога ми! Оценявам това! ♥