понеделник, 25 юни 2012 г.

Познавате ли видовете четки за грим?


Дълго време се чудих каква да бъде първата ми публикация…
 Не можем да говорим за грим, без да знаем правилният начин да го нанесем. Поставянето му си е цяло изкуство! Всяка жена, която иска да го умее, освен добре подбраната декоративна козметика, трябва добре да познава видовете четки. Художникът не може да нарисува своята картина без нужните му четки, нали?  Ако досега никога не сте използвали, то надявам се, ще Ви бъде полезно написаното от мен.
 
Четка ветрило. От името се подразбира и как изглежда тази четка. Пухкава и мека. Доста гъста.  Идва ми прекалено голяма за прецизно нанасяне на даден продукт, затова я използвам сравнително рядко. Може да послужи за нанасяне на руж, хайлайтер, пудра, контур, с нея може да обирате падналите прашинки след поставяне на сенки.




Четка за пудра. Пухкава, голяма, кръгла, мека и гъста. Много ми е удобна.  Може да се използва и за поставянето  на  руж. Аз често го правя( особено след като кучето ми, ми изяде четката за руж). Не забравяйте след като сте взели количество пудра с четката, да я потупате, за да падне излишното количество. По-добре да сложите по-малко и да повторите!






Четка за фон дьо тен. Не е мека. По скоро  еластична и жилава, доста плътна. С характерна плоска форма, благодарение на която става лесно нанасянето. Не мажете все едно боядисвате стена. Поставете с леки, потупващи движения, докато изравните тена на лицето си. Използвайте добро осветление, ако е възможно дневна светлина. Освен тази четка за поставяне на фон дьо тен може да използвате козметична гъбичка, пръсти, квадратна четка и др.




Скосена четка. След поставянето на фон дьо тен, лицето губи своите контури, ние трябва да направим това с подходящи продукти. Тази четка е идеална  за лесно нанасяне на контур в зоната на бузките. Отново много мека. Направете „рибено” лице( или лице „ кокоше дупе” :D ), за да видите ясно къде трябва да поставите, а именно вдлъбнатинката, която се образува!





Четка за коректор. Наподобява четката за фон дьо тен, но в доста по-малък размер. Отново еластична. Може да се използва и за поставянето на кремообразни сенки.












Четка за сенки.  Размерът и формата на тези четки са разнообразни. Има такива за нанасяне на основен цвят, леко скосена за правене контур на окото, смесващи,такива за опушен грим и др.  Могат да бъдат както меки и пухкави( за нанасяне на прахообразни сенки или за правене на контур на нослето например), така и еластични ( за нанасяне на кремообразни сенки).









Четка за очна линия. Тя е тънка и отново еластична, за по-доброто и прецизно нанасяне на туша. Със заострен връх.
Четка за вежди.  Те са различни- такива за сресване на веждите(наподобяваща четка за зъби), както и такива за поставяне на цвят върху тях( жилава и скосена).
Четка гребенче за сресване на миглите , както и такава за отнемане на излишното количество спирала.

цвят върху вежди или очна линия







Моите четки далеч не са най-доброто, което се предлага на пазара, но предвид качеството и цената си са доста добри. Използвам ги от доста време и са си все толкова хубави.  Очаквайте скоро и публикация за това как да ги почистваме.

Усмихвайте се!

                хохо  Ди

4 коментара:

  1. Статията ти е много полезна за мен, защото мисля и аз да си купя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Моите четки са почти същите като твоите,изглеждат еднакво ,но моите на на лолипоп.От съвсем скоро ги ползвам все още не съм използвала всички,но смятам че са на едно средно ниво.Определено информацията ти е много полезна за дами които тепърва ще започват да се гримират.

    ОтговорИзтриване
  3. Мога ли да попитам откъде си закупила този сет с четки и на каква цена го взе? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че следите и коментирате в блога ми! Оценявам това! ♥